Ari Haasio, minä ja Markku Mattila lähdimme viime keväänä matkalle valemedian maailmaan. Päätepysäkki oli 22.3. torstai iltana Kallion upea ja maineikas kirjasto. Julkkarit olivat hienot, siitä kiitos Avaimen väelle ja yhtä lailla myös kirjaston väelle. Vilja Perttola esitti meille kirjailijoille kiperiä kysymyksiä. Kiperiä kysymyksiä tuli myös yleisöltä, joka oli mukavan runsaslukuinen ja aktiivinen.

Kirjan tekemisen matka oli hieno ja itselle ensimmäinen laatuaan. Esikoiskirjan ilmestyminen on hieno juttu, jota ei hevillä unohda. Olen vuoden 2017 aikana rinnakkain valmistellut työajalla väitöskirjaani ja Valheen jäljillä kirjaa vapaa-ajalla. Kirjan tekeminen ja prosessikirjoittaminen oli opiksi, kuten muutkin elämässä eteen tulevat uudet asiat. Opin paljon kirjoittamisesta kahdelta kokeneelta tutkijalta ja kirjakonkarilta. Kiitos heille!

Seuraava etappi on tietenkin kysellä, kuka haluaa kuulla lisää valemediasta! Mitä vaikutuskeinoja valemedia käyttää ja mitä työkaluja meillä median vastaanottajilla on erottaa faktat palturista. Sekä Ari että minä olemme valmiita tulemaan organisaatioonne pitämään luentoa, seminaaria taikka työpajaa asian ympärillä, luonnollisesti organisaationne tarpeiden mukaan.

Aurinkoista pääsiäisviikkoa!

Anu